Een telescoop kopen

Voordat je je eerste inkoop maakt...

Het kopen van de juiste telescoop om je liefde voor astronomie naar een hoger niveau te tillen, is een grote volgende stap in de ontwikkeling van je passie voor de sterren.

In veel opzichten is het een grote stap van iemand die gewoon met astronomie aan het rommelen is naar een serieuze student van de wetenschap. Maar jij en ik weten allebei dat er nog een grote stap is na het kopen van een telescoop voordat je echt weet hoe je hem moet gebruiken.

Het is dus van cruciaal belang dat je precies de juiste telescoop krijgt voor waar je je bevindt en wat je voorkeuren voor sterrenkijken zijn. Laten we om te beginnen de drie belangrijkste soorten telescopen bespreken en vervolgens enkele “Telescope 101″ -concepten bespreken om je kansen te vergroten dat je het juiste koopt.

Het is enorm belangrijk dat je de juiste telescoop hebt.
Iemand bekend in bron titel

Dus om precies de juiste soort telescoop te selecteren, zijn je doelstellingen bij het gebruik van de telescoop belangrijk. Om echt de sterke en zwakke punten te begrijpen, niet alleen van de lenzen en het ontwerp van de telescoop, maar ook van hoe de telescoop presteert in verschillende sterrenkijksituaties, is het het beste om van tevoren wat huiswerk te maken en kennis te maken met de verschillende soorten. Dus voordat je je eerste aankoop doet ...

  • Bouw vooral, een relatie op met een gerenommeerde telescoopwinkel die mensen in dienst heeft die hun spullen kennen. Als je je telescoop bij een Wal-Mart of warenhuis koopt, is de kans klein dat je het juiste krijgt.
  • Kies de hersenen van de experts. Als je nog niet actief bent in een astronomische vereniging of club, kunnen de verkopers van de telescoopwinkel je begeleiden naar de actieve verenigingen in je omgeving. Als je eenmaal connecties hebt met mensen die telescopen hebben gekocht, kun je advies krijgen over wat werkt en wat je kunt vermijden, dat meer geldig is dan alles wat je krijgt van een webartikel of een verkoper bij Wal-Mart.
  • Probeer voordat je koopt. Dit is nog een voordeel van een aantal excursies met de astronomieclub. Je kunt wat quality hours reserveren met mensen die telescopen kennen en hun rigs hebben opgezet om hun uitrusting te onderzoeken, de belangrijkste technische aspecten te leren en ze uit te proberen voordat je geld in je eigen set-up zinkt.
  • Verrekijkers zijn lichtgewicht en draagbaar. Maar niet als je de luxe hebt om een observatorium vanaf je dek op te zetten en te bedienen, ga je waarschijnlijk reizen om je bezichtigingen uit te voeren. Een verrekijker gaat veel gemakkelijker met je mee en ze zijn lichter om het land in te dragen en te gebruiken terwijl je daar bent dan een omslachtige set voor het opzetten van een telescoop.
Foto gemaakt door Teddy Kelley, @teddykelley

Er zijn nog overwegingen waarmee je rekening moet houden voor je uiteindelijke aankoopbeslissing.

Hoe mobiel moet je telescoop zijn?

Beslissingen over het statief of andere accessoires zullen aanzienlijk veranderen met een telescoop die op je dek zal leven, in plaats van een telescoop die je naar veel afgelegen locaties wilt brengen.

Hoe moeilijk is het opzetten en afbreken volgens die lijnen?

Hoe complex is de telescoop en heb je moeite met onderhoud? Netwerk om de antwoorden op deze en andere vragen te krijgen. Als je je huiswerk op deze manier doet, zul je precies de juiste telescoop vinden voor deze volgende grote stap in de evolutie van je passie voor astronomie.

Wat als je de Hubble telescoop kon gebruiken
De schoonheid van astronomie is dat iedereen het kan doen.
Database geneutraliseerd voor testdoeleinden: geen verzonden e-mails, enz.
Geneutraliseerd